Op 13.12. de demo van Pegida-Nazis uit Duitsland, Nederland en België in Aken verhinderen. Het rascistisch tuig blokkeren!

den rassistischen Mob blockieren! - 13.12.2015 - Aachen

Neonazi's uit België, Duitsland en Nederland roepen op tot een gezamelijke demonstratie in Aken op zondag, 13 december 2015. Met deze demonstratie proberen rechtse activisten in het grensgebied een pact te sluiten. Na grote startproblemen zullen zowel Pegida-groeperingen Pegida Nederland, net zoals de beide belgische varianten -Vlaanderen en -Wallonië een steuntje in de rug krijgen van de vooruitstrevende mobilisiatiekracht van duitse neonazis.

 

Wij verzetten ons tegen deze grensoverschrijdende hetze met de deelname van neonazi's en allerhande soorten rechtse activisten en roepen op tot een antifaschtische verzet! Op 13.12. geen rascistische hetze op de straten van Aken – Pegida blokkeren!

 

Voorlopig trefpunt: 10:00 – Aachen Westbahnhof.

 
Informeer jullie regelmatig over actuele info's, aangezien zich plaats en tijd zich nog kunnen veranderen. Bijvoorbeeld hier:
http://akantifaac.blogsport.de
http://az-aachen.de
twitter.com/azaachen

Wat te verwachten is 


Op internet word het evenement van Pegida aangekondigd voor 14:00 op de Bendplatz. De Bendplatz is een van de grootste pleinen in het stadsgebied en wordt op het moment door de particuliere eventfirma Eurogress beheerd. In online discussies hierover, waarom uitgerekend voor de onaantrekkelijkste plek voor demonstraties in de stad werd gekozen, lieten verantwoordelijke neonazi's hun redenen doorschemeren. Het plein is gemakkelijk af te sluiten en het evenement kan daar probleemloos doorgevoerd worden. Het is op het moment nog te betwijfelen of de neonazi's daadwerkelijk de Bendplatz voor hun verbale brandstichting zullen krijgen.

 

Terwijl in heel Duitsland wekelijks honderden neonazi's bij Pegidademo's oprukken, heeft Pegida Nederland nog met sterke startproblemen te kampen. Deelnemersaantallen schommelden tijdens demonstraties van Pegida Nederland in Utrecht en Rotterdam tussen de 40 en 60.

 

Ook in België heeft de georganiseerde rechte hoek het zwaar met het vinden van aansluiting bij de pegida-golf uit Duitsland. De tot nu toe aangekondigde activiteiten werden een ramp of van tevoren afgelast, zelfs wanneer België op het moment een flinke ruk naar rechts maakt. 

 

Over Pegida NRW


Pegida werkt sinds een jaar als een soort van vergaarbak voor rascistische opstokers. Terwijl zich in Dresden, de stad waar Pegida begon, een sterkte mobilisatiekracht in de deelnemersaantallen weerspiegelt, ziet men in Nordrhein-Westfalen(NRW) het tegenovergestelde. Deelnemers van zulke demonstraties komen voor het grootste gedeelte uit de omgeving van partijen en groepen, die zich in het verleden uit de weg gingen.

 

Bij de wekelijkse demonstraties in Duisburg komen tegenwoordig meerdere honderden rechtse activisten samen om tegen vluchteligen te hetzen.

Ook in de regio Aken – om precies te zijn, in Linnich en regio Düren – demonstreerden in november zo nu en dan tot en met 200 rechtse activisten tegen een asielzoekerscentrum. Hieraan namen onder andere bekende gezichten van “Hogesa”, NPD, leden van de verbodene “Kameradschaft Aachener Land” en “proNRW” deel.

 

Gebaseerd op een maatschappelijke stemming, die door gevestigde partijen, door middel van de verscherping van het asielrecht en door Alternative für Deutschland (AfD), door middel van rascistische stemmingmakerij verder wordt aangewakkerd, lukt het Pegida de rascistische, rechtspopulistische en nationalistische stromingen te verenigen en elkaar zodoende tegemoet te komen.
Dit nationaal erkend fenomeen staat in directe samenhang met een massieve toename van rechtsterroristische aanslagen op vluchtelingen en hun verblijfsplaatsen in het jaar 2015.

Het is hoogste tijd om de neonazistische hoogtij te stoppen en iedere poging van rechtse stemmingsmakerij in de kiem te smoren!

 

Waarom Aken?  


Dat er gekozen is voor de grensstad Aken, doet op grond van de geografische ligging amper verrassen. Daarbij geldt de naziscene in de stad als een van de meest actieve in NRW, die echter met de jaarlijkse opmars in Stolberg een belangrijk symbolisch evenement heeft verloren. Jarenlang reisden hier neonazis uit heel europa op af, gedeeltelijk met 800 deelnemers. De krantenkoppen over fascistische aanvallen op vermoedelijke tegenstanders in Aken zijn ontelbaar.

Neonazis en hooligans uit de regio nemen aktueel ook regelmatig deel aan Pegida-demonstraties in Duisburg.
Door de Pegida-demonstratie hoopt de regionale naziscene verder aan kracht te winnen en op verdere toeloop.

 

Laat ons dit samen onmogelijk maken! Pegida blokkeren – Nazidemo op een ramp laten uitlopen!

 

Voorlopig trefpunt: 10:00 uur Aachen Westbahnhof


Informeer jullie regelmatig over actuele info's, aangezien zich plaats en tijd zich nog kunnen veranderen. Bijvoorbeeld hier:
http://akantifaac.blogsport.de
http://az-aachen.de
twitter.com/azaachen